Politika Vijesti

Dodikova poruka američkim studentima u BiH: Prioriteti RS-a su očuvanje njene autonomije, statusa i ovlašćenja

Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik poručio je američkim studentima koji borave u BiH da su politički prioriteti Republike Srpske očuvanje njene autonomije, statusa i ovlašćenja te da predstavnici Republike Srpske žele da afirmišu primjenu Ustava i vladavinu prava u BiH.

Dodik je ukazao studentima na značaj i domete Dejtonskog mirovnog sporazuma i pokušaje njegovog osporavanja, revizije i razgradnje, naročito od strane visokih predstavnika u BiH i pojedinih predstavnika međunarodne zajednice, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, predsjednik Dodik je naglasio da su prioriteti RS održavanje fiskalne i socijalne stabilnosti i očuvanje radnih mjesta.

Dodik je naveo da Republika Srpska podržava evropske integracije BiH, ali da taj proces ne može da podrazumijeva centralizaciju, nego transparentan sistem koordinacije u BiH.

Predsjednik Dodik upoznao je studente sa političkom i ekonomskom situacijom u Srpskoj i njenim položajem u okviru složene države BiH.

Dodik je primio grupu studenata-postdiplomaca iz SAD koji borave u BiH, u organizaciji Američkog univerziteta iz Vašingtona.