BiH Udarno Vijesti

Dok je policija tragala za Milankom, ona pronašla novog muža

Milanka Babić (23), mještanka prijedorskog naselja Orlovci, koja je nestala prošle subote, pronađena je u okolini Laktaša, gdje se navodno preudala.

“Policajci iz Laktaša su nam javili da su nestalu pronašla u četvrtak naveče u selu Glamočani, kod Laktaša. Sa njom je obavljen informativni razgovor. Za nas je tako ovaj slučaj riješen“, kazao je u petak Radomir Dukić, načelnik SJB Prijedor.

“Nestanak” Babićeve je prijavio njen otac Boško, koji je za isti krivio njenog nevjenčanog supruga Tomislava Ćosovića, a koji ju je, navodno, fizički zlostavljao. On je kazao da je njegova kćerka te subote došla u roditeljski dom, nakon svađe sa suprugom, ali da se zbog dvojice maloljetnih sinova odlučila vratiti. Nakon toga joj se izgubio svaki trag, pa je njen nestanak prijavljen i policiji u Prijedoru te Centru za socijalni rad.

“Važno je da je policija pronašla moju Milanku i da je ona živa i zdrava. Ona je sa suprugom teško živjela i nije je sigurno dobro natjeralo da pobjegne od njega i od svih nas. Najgore mi je zbog mojih unuka koji su još mali da shvate kako i zašto ih je majka napustila“, kazao je Babić.

Dodao je da i dalje živi u uvjerenju da je njegova kćerka u zajednici sa nevjenčanim suprugom proživljavala golgotu.

“Bila je nezadovljna, često nam se jadala. Nekoliko puta ga je napuštala i utočište tražila u svojoj roditeljskoj kući. O njenim navodnim ljubavnim aferama i tvrdnji da se u Laktašima preudala za drugog čovjeka ništa ne znam. Čekam samo da nam se Milanka javi i da nam kaže pravu istinu“, kazao je on.

U Ćosićevoj porodici kažu da nisu šokirani saznanjem da se njihova snaha nakon nestanka preudala. Milankin djever Dragan Ćosić kazao je da se njegova snaha često skitala i odlazila od kuće.

“Žao mi je samo što se porodica moga brata Tomislava oblatila pričom da je svoju suprugu tukao. To nije istina. Toj ženi se jednostavno nije moglo ući u trag. Neka joj je sa srećom sa novim izabranikom u Laktašima”, kazao je on.

Dodao je da će njegov brat Tomislav, on i njegovi roditelji sada brinuti o dva maloljetna djeteta koje je ostavila Babićeva, pišu Nezavisne novine.

 

Informer.ba