Region Udarno Vijesti

Doktori se potukli nad umirućom djevojčicom

Smrt uzrokovana teškom bakterijskom infekcijom u subotu u Gospiću otkrila je i krajnje neprofesionalno ponašanje dvojice ljekara koji su se, pred šokiranim roditeljima, nad djetetovim krevetom fizički obračunali.

Bakterijska infekcija bila je pretežak suparnik za malenu djevojčicu, no događaji kojima su ionako šokirani roditelji svjedočili u bolnici u Gospiću, mogli su se i morali izbjeći. Pred njihovim očima, nad umirućim djetetom, tvrde roditelji preminule djevojčice, fizički su se sukobila dvojica ljekara.

Najgore od svega jest to što je, prema njihovom svjedočanstvu, umiruću djevojčicu jedan od ljekara, zbog nedostatka kreveta, htio maknuti s intenzivnog odjela.

‘I napao je anesteziologa, radi toga da on ima svog pacijenta i da smjesti moje dijete negdje drugdje’‘, ispričala je šokirana majka.

Radi nemilog događaja istrage su pokrenute i u samoj bolnici, ali i u ministarstvu.

Ja znam da je bio konflikt između ljekara i ja sam naredila da se očituju svi o tom događaju. Na osnovu tih saznanja pokrenut ću, ako bude potrebno, sve stegovne mjere koje su zakonskim propisom predviđene”, kazala je Marija Vrkljan Ilijevski, direktorica Opće bolnice Gospić, piše Dnevnik.hr.

Ipak, ostaje činjenica kako roditelji, da nije bilo ovog teškoga incidenta, ne bi imali razloga sumnjati da su ljekari učinili sve da bi pomogli njihovom djetetu. Ovako, bez obzira na sva uvjeravanja ljekara i nalaze, uvijek ostaje sumnja.

Informer.ba