BiH Udarno Vijesti

Doktori UKC-a Banja Luka se potukli zbog svastike

Banjalučka policija provela je istragu o tuči dvojice ljekara gineokološko-akušerske klinike Univezitetsko kliničkog centra (UKC) Banja Luka, a ovaj nemili događaj, kako su ga ocijenili u toj zdravstvenoj ustanovi, biće i interno ispitan.

U tuči ljekara teže povrede zadobio je docent doktor UKC-a Banja Luka Nenad Lučić kada ga je jučer fizički napao kolega Aleksandar Gnjatić, na sastanku kolegija ljekara gineokološko-akušerske klinike.

Do incidenta je došlo jučer poslije verbalne rasprave dvojice ljekara, nakon koje je došlo do tuče u kojoj je Lučić zadobio teške tjelesne povrede zbog kojih je hospitalizovan na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, saopšteno je iz UKC.

Tuča se dogodila na sastanku kolegija koji je dr. Saša Savić, načelnik klinike vodio u prisustvu svih ljekara na klinici.

Navodni motiv napada dr. Gnjatića na dr. Lučića je nezadovoljstvo radom Lučića s pacijentom, svastikom doktora Gnjatića.

Iz UKC potvrđuju da su odmah preduzete odgovarajuće radnje na osnovu kojih će biti provedena propisana pravna procedura i utvrđena odgovornost učesnika u ovom nemilom događaju, koji je nanio veliku štetu ugledu ustanove i poslao ružnu sliku u javnost.

“UKC Banja Luka će učiniti sve da se vinovnici ovog događaja, nakon propisno provedenog postupka adekvatno kazne u skladu sa zakonskim propisima i internim aktima UKC-a, te da se ovakvi i slični događaji više nikad ne dogode u našoj ustanovi”
, navode iz te zdravstvene ustanove.

Portparolka CJB Banja Luka Gospa Arsenović potvrdila je da je jučer oko 8.15 sati na gineokološko-akušerskoj klinici došlo do tuče dvojice ljekara, te da su počinili prekršaj po članu Zakona o javnom redu i miru i protiv njih će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

 

Srna/Informer.ba