Region Udarno Vijesti

Do doktorske titule za 200 dolara

Virtuelni univerziteti koji nude instant diplomu postaju pravi hit među mladima u Srbiji, koji najčešće biraju baš doktorske titule, piše “Politika”.

Ako uplatite određeni iznos novca i na kućnu adresu, u roku od pet do 15 dana, dobićete diplomu koja potvrđuje da ste master ili čak i doktor nauka.

U paketu obično stiže od 10 do 30 različitih dokumenata koji prate diplomu, u posebnu ponudu ulazi i kožni ram, a da bi sve bilo što uvjerljivije, možete dobiti i kapu sa diplomskog ispita.

Najčuveniji „univerzitet” koji se pojavio u javnosti da nudi ovakve diplome jeste Ashwood.

Na ovom „univerzitetu” najjeftinija je srednjoškolska diploma (349 dolara), master je oko 1.000, a doktorat, u zavisnosti da li vam je potrebna i teza ili ne – 2.125 dolara. Na nekim „univerzitetima”, međutim, doktorska diploma može da se dobije i za 200 dolara.

“Ja sam kupio specijalni paket za 2.267 dolara, što je dobar popust jer sam dobio i diplomu srednje škole i master i to za onoliko para koliko bih platio doktorat. Stiglo mi je za 15 dana i poslato je iz Pakistana. Ja se bavim poslovima fizičko-tehničkog obezbeđenja i ova diploma mi znači u međunarodnim kontaktima, a lepo izgleda i na zidu kancelarije, ostavlja utisak na klijente” kazao je Đ. P. iz Beograda i dodao da je njegova drugarica kupila doktorsku diplomu iz astrologije na Belford univerzitetu. Pošiljka je stigla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, piše srbijanska Politika.

Informer.ba