Politika Udarno Vijesti

Dolazi li do razjedinjavanja SNSD-a?!

Funkcioneri SNSD-a smatraju da se u posljednjih nekoliko sedmica u pojedinim medijima vodi smišljena kampanja s ciljem da se u javnosti stvori utisak da je stranka Milorada Dodika razjedinjena.

Oni navode da je kontradiktorno da je po tim spekulacijama Dodik jedan dan nezadovoljan radom ministara iz SNSD-a, a da odmah sljedećeg dana namjerava da imenuje /ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željku Cvijanović na mjesto premijera Republike Srpske, piše “Fokus”.

Nesporno je, naravno, da je ministarka Cvijanović jedan od funkcionera te stranke koji važe za izuzetno sposobne i obrazovane kadrove, ali postavlja se pitanje šta stoji iza tih potpuno suprotstavljenih navoda koji se iz nekog razloga poturaju javnosti“, pitaju se članovi SNSD-a.

Poslanik ove stranke u parlamentu RS Nikola Baštinac smatra da je riječ o klasičnom pokušaju destabilizacije SNSD-a i stvaranju slike da se, navodno, cijeli sistem raspada.

Neki krugovi su svjesni da opozicija ne može dobiti SNSD, pa je jedini način na koji može da se dobije vlast u RS taj da se naša stranka pocijepa. Na njihovu nesreću, od toga nema ništa, to se neće desiti, niti sve ovo ima ikakav uticaj na stranku“, poručio je Baštinac.

Govoreći o nekim tezama koje se plasiraju, Baštinac je istakao da su to medijska nagađanja koja nisu potkrijepljena jakim i validnim izvorima, da je sve to skup tračeva i kuloarskih priča na osnovu kojih se pravi konstrukcija, a izostaje ozbiljna analiza rada Vlade RS.

Nažalost, to je tako, a nama bi zapravo i odgovarala jedna ozbiljna analiza, a to tračevi sigurno nisu”, rekao je Baštinac.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić smatra da je riječ o pokušaju unošenja nestabilnosti u rad institucija RS, ali i pojedinačni atak na SNSD kao ključnu političku partiju koja je na vlasti.

 

Srna/Inforer.ba