Izdvojeno Politika Vijesti

Dom naroda BiH: Usvojen budžet za 2011. godinu

Dom naroda Parlamenta BiH odobrio je danas Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu u iznosu od 1.008.325.000 KM. Kako je danas u Sarajevu kazao predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić, Dom naroda je zaključio da jučerašnji zaključci Zastupničkog doma Parlamenta BiH nisu protivustavni, niti su usmjereni na rušenje ustavnog poretka, već da im je cilj donošenje političke odluke koja omogućava provođenje političkog sporazuma koji stabilizuje prilike BiH, a koji su potpisali lideri šest političkih stranaka.

Zastupnički dom Parlamenta BiH odobrio je sinoć, sa 28 glasova za i tri protiv, Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu, koji će biti na nivou ostvarenja u ovoj godini.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine zaduženo je da u roku od sedam dana formalno sačini akt – Zakon o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2011., kojeg će  nakon dostavljanja, Kolegij Zastupničkog doma uputiti na objavljivanje u Službeni glasnik Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH obavezano je da usvoji odluku o privremenom finaciranju institucija BiH za prva tri mjeseca naredne godine.

 

Onasa/Informer.ba