Politika Vijesti

Dom naroda Parlamenta FBiH danas raspravlja o budžetu

U Sarajevu je danas počela treća sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH za koju je po hitnom postupku najavljeno razmatranje rebalansa ovogodišnjeg federalnog budžeta.

Shodno tome, hitna procedura predviđena je i za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta Federacije BiH za 2011. godinu.

Od ostalih tačaka dnevnog reda, najavljeni su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bankama te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za bankarstvo Federacije BiH.

Skraćena parlamentarna procedura je predložena za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o ograničenoj upotrebi duhanskih prerađevina, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u Federaciji BiH.

Izmjene Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave i Zakona o visini stope zatezne kamate na neizmirena dugovanja također su najavljeni po skraćenom postupku.

Delegati bi danas trebalo da se izjasne i o Nacrtu zakona o ličnom imenu, zatim o Programu rada Vlade Federacije BiH za 2011. godinu te o predloženom zaključku o finansijskom učešću Vlade u izgradnji spomenika papi Ivanu Pavlu Drugom.

 

Fena/Informer.ba