Svijet Udarno Vijesti

Strauss-Kahn pušten iz zatvora uz milionsku kauciju

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn pušten je iz zatvora uz milionsku kauciju i smješten u kućni pritvor, ali je prvobitna lokacija morala da bude promijenjena zbog protesta stanara, koji su se žalili na prisustvo novinara.

Tužilaštvo je u petak saopštilo da će Dominique Strauss-Kahn (62) privremeno – u trajanju od nekoliko dana, boraviti na donjem Manhattanu, a njegova porodica i advokati traže trajniji smještaj dok on čeka suđenje po optužbi za pokušaj silovanja hotelske sobarice.

Strauss-Kahn je pušten iz newyorškog zatvora Rikers Island i premješten u neboder Empire State Building, koji ima 21 sprat i nalazi se u ulici Broadway na Manhattanu, naveo je neimenovani izvor.

Bivši direktor MMF-a u pritvoru se nalazio od prošle subote, a pušten je uz kauciju od milion dolara, iako se tužilaštvo protivilo.

Tokom boravka u privremenom smještaju, Strauss-Kahn će morati da nosi narukvicu oko članka, a bar jedan čuvar će ga stalno nadzirati, dok će ulazna vrata, po naredbi suda, biti opremljena alarmom i video nadzorom.

 

Informer.ba