BiH Udarno Vijesti

Dorić: Televizija Hema na Dan nezavisnosti proslavlja četvrtu godišnjicu postojanja

Televizija Hema iz Sarajeva  proslavit će 1. Marta, na Dan nezavisnosti BiH  četvrtu godišnjicu postojanja i rada svečanim cjelodnevnim programom . Prvi dio programa rezerviran je za sjećanja na referendum kojim su se građani BiH 1992. godine odlučili za nezavisnu i suverenu BiH, a u drugom dijelu bit će riječi o nastanku i značaju Televizije Hema. Pored priloga i reportaža, o Danu nezavisnosti govorit će i gosti: Alija Muminović, Kasim Trnka, Jovan Divjak, Ivo Komšić, Adil Kulenović, Zaim Backović, Ejup Ganić, Amel Mekić. O TV HEMA svoj stav iznjet će građani BiH, njen osnivač Enes Hajdarević, te stručnjaci: Besim Spahić, Šemso Tucaković, Duška Jurišić, Jasminka Šipka, Olivera Dodig i druge javne ličnosti.

U programu Televizije Hema koji se emituje 24 sata gledaoci mogu pratiti vijesti o značajnim zbivanjima u BiH, regionu i svijetu, servisne informacije, reportaže, serije i filmove, ali i brojne emisije vlastite i domaće produkcije.

–          Programsku shemu Televizije Hema prilagodili smo profesionalnim standardima i naš program sadrži sve programske komponente koje su obavezne za javne stanice. Trudimo se da bude raznovrstan, dobro organiziran i prilagođen svim kategorijama stanovništva. Posebno se ponosimo dugogodišnjim emisijama: Hema magazin (centralna informativna emisija), Iskre kulture (o umjetnosti i kulturnim zbivanjima), Izaberi zdravlje (o zdravstvu u BiH, liječenju bolesti i tegoba), Desetka (o obrazovanju, mladima, učenicima i studentima u BiH), Religija u službi života (emisija o aktivnostima i projektima vjerskih zajednica i Crkava), te  reportažama iz BiH i svijeta, rekao je Senad Dorić, glavni i odgovorni urednik programa Televizije Hema.

Televizija Hema u redakciji ima diplomirane žurnaliste i novinare koji su završili fakultete društvenoga smjera. Svi su spremni odgovoriti zahtjevima savremenoga izvještavanja i novinarstva.

–          Tim Televizije Hema čine mladi ljudi, profesionalci, ljudi svjesni svoje odgovornosti koji predano rade na kvaliteti televizijskog sadržaja. Svoj posao želimo raditi etično, objektivno, kvalitetno i vjerodostojno. Opredjeljeni smo za novinarstvo oslobođeno političkih utjecaja ili utjecaja biznis sfere. Želimo da služimo građanima, jer tu smo zbog njih. I njihova nam je kritika jako bitna i ima najveću težinu. Važna nam je i saradnja sa drugim medijima i medijskim djelatnicima, jer samo zajednički možemo doprinositi boljem i bržem  razvoju i unapređenju naše zemlje, rekao je Dorić. 

Televizije Hema svoj program emituje u sistemima većine kablovskih operatera u BiH, regionu i svijetu, putem BH ott internet televizije i drugih platformi i sistema, te uživo putem interneta www.hematv.ba Televizija Hema raspolaže savremenom tehničkom opremom za pripremu, proizvodnju i realizaciju programa. Vlasnik TV HEMA je ugledni bh. biznismen Enes Hajdarević kojem je profesionalno novinarstvo i javno dobro veoma bitno. Za svoj rad Televizija Hema dobila je brojna priznanja, nagrade i zahvalnice.