Izdvojeno Politika Udarno Vijesti

Doris Pack: Političari iz Federacije trebaju se ugledati na Dodika

Zastupnica Evropskog parlamenta Doris Pack poručila je da političari u Federaciji BiH treba da se ugledaju na one iz manjeg bh. entiteta i potraže savjete evropskih partnera kako da usklade zakonodavstvo i standarde sa EU, kao što to čini Dodik, tvrdi Srna, novinska agencija iz Republike Srpske.

“Pogledajte, Dodik traži savjete evropskih partnera, Italije, kako da se uskladi sa EU u zakondavstvu i standardima. To je dobro. I Federacija bi trebala potražiti takve savjete. Ali, morate znati uskladiti se i međusobno. Ovako, razgovarate kao na arapskom bazaru”, navodno je Srni izjavila Doris Pack.

Ona je naglasila da smatra da, ipak, ima nade, te pozvala parlamente entiteta i BiH da insistiraju na formiranju efikasnog Vijeća ministara BiH.

“Potrebna je koordinacija, saradnja, jer na kraju krajeva ljudi će ostajati zbog nedostatka koordinacije bez svojih radnih mjesta”, rekla je Doris Pack, navodeći da je “formiranje Vijeća ministara” osnovna poruka evropskih parlamentaraca nakon sastanka sa parlamentarcima BiH.

Ona je istakla da još vjeruje da je to moguće, jer u suprotnom ne bi “radila ovaj posao”.

 

Srna/Informer.ba