Izdvojeno Udarno Vijesti

Dosta je ovoga, blokirat ćemo Sarajevo zbog ubistva Harisa Žige!

Članovi Udruženja Zelene beretke organizovat će proteste u glavnom gradu BiH, na dan dženaze  njihovog saborca i čovjeka koji je organizovao otpor protiv agresora u našoj zemlji Harisa Žige, potvrdio je predsjednik Udruženja Muhamed Švrakić.

Podsjetimo, 49-godišnji Haris Žiga ubijen je u subotu nakon ponoći u sarajevskom naselju Bistrik, i to nakon što je zamolio mladiće koji su maltretiralu jednu nepoznatu osobu da to ne čine. Tada je jedan od napadača izvukao nož i usmrtio Žigu.

– “Haris Žiga je bio naš saborac, čovjek koji je organizovao otpor, obišao sva ratišta u BiH i nekoliko puta ranjavan. To je čovjek koji nikad ni s kim nije došao u konflikt, a ubijen je u subotu bez razloga. Zelene beretke su već nekoliko puta izlazile na proteste zbog nerada policije, tužilaštva i pravosudnih institucija, želeći dići svoj glas kako bismo imali siguran i normalan život u gradu. Ovo što se sad dešava prevršilo je svaku mjeru i mi ćemo ustati protiv ove vlasti koja nije u stanju izboriti se protiv kriminalaca“, rekao je Švrakić.

On je dodao kako će članovi Zelenih beretki na dan dženaze njihovog saborca (tačan datum još nije utvrđen) sporom vožnjom blokirati Sarajevo. “Još uvijek ne znamo hoćemo li to činiti cijeli taj dan, ili samo u vrijeme održavanja dženaze, ali je sigurno da ćemo tražiti da ova nesposobna vlast ode. Nevjerovatno je da nam se dešavaju ovakve stvari i da ljudi ginu zbog 30 pfeninga”, kazao je Švrakić i dodao:

Naš saborac Žiga je imao majku i desetogodišnje dijete i radio je pošteno kako bi ih prehranio. Ubijen je bez ikakvog razloga, a to su učinili huligani koje ova vlast nije sposobna smjestiti tamo gdje pripadaju”

Informer.ba