Crna hronika Udarno Vijesti

Dragan Lukač najavio nova hapšenja kriminalaca

Direktor Uprave policije Federacije BiH Dragan Lukač najavio je danas nova hapšenja nosilaca organizovanog kriminala.

“Biće hapšenja. Prije svega mislim na nosioce organizovanog kriminala, konkretno u vezi sa opojnim drogama”, rekao je Lukač na konferenciji za novinare nakon sastanka sa crnogorskim kolegom Veselinom Veljovićem.

Lukač je istakao da policijske agencije  BiH i Crne Gore hapse kriminalce svakodnevno i da imaju dosta prostora za saradnju. On je naveo da postoji puno prostora za zajednički rad policijskih organizacija i dodao da je BiH potpuno otvorena za saradnju.

“Vjerujem da će nosioci organizovanog kriminala koji djeluju na ovom prostoru propratiti naš sastanak i neće biti baš puno srećni što danas razgovaramo o ovim pitanjima“, smatra Lukač.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi i o kosovskom biznismenu Naseru Keljmendiju, a informacije o njemu biće objedinjene sa podacima policija susjednih država. Veljović je dodao da je sa Lukačem pričao i o slučajevima Kalić i Šarić, ali ni o tome nije mogao da pruži više informacija.

Prema njegovim riječima, saradnja policijskih organizacija BiH i Crne Gore je profesionalna, kvalitetna i u skladu sa standardima koji definišu oblast međunarodne policijske saradnje. Veljović je dodao da je sa Lukačem razgovarao i o saradnji graničnih službi, kako bi spriječili pokušaje prekograničnog šverca i kriminala.

Sagovornici su podsjetili i na zajedničke projekte i akcije u kojima su zaplijenjene velike količine različitih vrsta droge i ocijenili da je neophodno intenzivirati saradnju kroz zajedničke operativne timove.

 

Fena/Informer.ba