BiH Udarno Vijesti

Dragan Paravinja nema BiH državljanstvo, slijedi izručenje Hrvatskoj

Dragan Paravinja koji se tereti za nestanak maloljetnice u Hrvatskoj nije državljanin BiH, saopšteno je danas iz Sud BiH.

Sud BiH je, postupajući po molbi Ministarstva pravde Hrvatske od 28. juna 2011. godine za izručenje Paravinje zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Županijskim sudom u Šibeniku, dostavio ekstradicioni predmet Ministarstvu pravde BiH uz saglasnost Paravinje da bude izručen Hrvatskoj.

Riječ je o pojednostavljenom načinu izručenja i bez provođenja kompletnog ekstradicionog postupka“, najavljeno je iz Suda BiH.

U odnosu na molbu Ministarstva pravde Srbije od 6. jula 2011. godine, biće sproveden redovni ekstradicioni postupak s obzirom da je Paravinja izjavio da se protivi izručenju Srbiji koja ga traži zbog izvršenja kazne zatvora od četiri godine i šest mjeseci za koju je osuđen zbog silovanja.

Predmet je dostavljen vanpretresnom krivičnom vijeću Suda BiH koje će utvrditi da li postoje zakonske pretpostavke za izručenje, a zatim će se cijeli ekstradicioni spis dostaviti Ministarstvu pravde BiH radi donošenja konačne odluku o eventualnom izručenju i eventualno vremenu izručenja.

Srna/Informer.ba