Crna hronika Udarno Vijesti

VIDEO: Dragan Paravinja osuđen na 2 godine i 10 mjeseci zatvora za pokušaj silovanja

U obrazloženju suda stoji da je Paravinja proglašen krivim jer su pronađeni svi materijalni dokazi. Istragom su utvrđene tjelesne ozljede na Paravinjinoj žrtvi G. S. iz Pala (ugrušci krvi u nosu, masnice, itd.).

Tužitelji su u izjavi novinarima kazali da je tužiteljstvo za Paravinju tražilo 10 godina zatvora, te su najavili žalbu. Žele da se ocijeni je li ova kazna adekvatna, te tvrde da ne vjeruju da će Paravinja biti izručen Hrvatskoj prije nego li presuda postane pravomoćnom.

Advokatica Dragana Paravinje Milana Bulić kaže da će on ostati u istražnom zatvoru u Kuli, u Istočnom Sarajevu, sve dok presuda ne postane pravomoćna. Paravinja je iz zatvora na današnje izricanje presude doveden u pratnji petorice maskiranih specijalaca.

Tužilaštvo i odbrana su najavili žalbe na presudu.

Tužiteljica je za Paravinju tražila maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora, a on je na ročištu održanom prije tri dana rekao kako nije kriv za pokušaj silovanja iz 2002. u selu Dvorišta, zbog čega je danas nepravomoćno osuđen.

Paravinja se pokušao opravdati kazavši kako su ozljede tek lakše prirode i da nije bilo pokušaja silovanja jer je on porodični čovjek, otac dvoje djece, te da je krivo shvaćen.

Žena koja ga optužuje za pokušaj silovanja bila je u sudnici i prepoznala ga je kao osobu koja ju je napala prije devet godina, a pred sudom u Sokolcu ispričala je sve bolne detalje onoga što se dogodilo i otkrila kako joj je najviše smetalo što je poslao svoju suprugu da moli za promjenu njenoga iskaza pred sudom.

Tužiteljica je nakon njenog svjedočenja kazala kako je Paravinja manipulator kojem su uvijek drugi krivi za sve za što ga se optužuje i potom citirala sudsku vještakinju koja ga je opisala kao ubrojivu osobu, koja zna što čini.Prenosi Depo Portal.

 

Informer.ba