Region Udarno Vijesti

Dragan Paravinja: Psihopata koji sadistički uživa u lažima

Neuropsihijatri i forenzičari analizirali su um Dragana Paravinje koji je priznao ubistvo Drnišanke Antonije Bilić (17).

Dragan Paravinja je bolestan, jer psihopatija jest duševna bolest, ali nije blesav. On je natprosječno inteligentan psihopata s poremećajem ličnosti. Paravinja je asocijalan, nemoralan, nema osjećaj stida, a uglavnom ni straha. Kod njega je izražen histrionsko-psihopatski poremećaj ličnosti, uz fenomen dokazivanja sebe i svojih vrijednosti, makar i onih nakaradnih. Ne libi se lagati ili bilo što drugo da bi postigao efekt da je neka ličnost i “glavni šerif”. U konkretnom slučaju nestale djevojke Antonije Bilić, on pokazuje da je inteligentna, ali poremećena ličnost koja policiji svjesno daje krive podatke i sve ih vuče za nos…

Tako je um monstruma Dragana Paravinje opisao poznati pulski psihoanalitičar i sudski vještak, navodeći osnovne značajke psihološkog profila silovatelja i jedinog osumnjičenika za nestanak mlade Drnišanke Antonije Bilić. Prenose Nezavisne novine.

 

Informer.ba