BiH Udarno Vijesti

Dragan Paravinja upućen u Istočno Sarajevo

Pripadnici banjalučke sudske policije preuzeli su iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Dragana Paravinju, koji je priznao ubistvo Antonije Bilić iz Drniša, u Hrvatskoj, radi njegovog prebacivanja u Kazneno-popravni zavod “Kula” u Istočnom Sarajevu.

Četrdesetrtrogodišnji Paravinja, koji je priznao ubistvo 17- godišnje Antonije Bilić proveo je u CJB Banjaluka 24 časa od hapšenja i trenutno je na putu za Istočno Sarajevo, potrvrdila je portparol MUP-a Republike Srpske /RS/ Mirna Šoja.

Osnovni sud Sokolac je 2005. godine izrekao mjeru pritvora Paravinji na osnovu centralne potjernice zbog krivičnog djela silovanja koje je počinio 2002. godine u Istočnom Sarajevu.

Šoja je rekla da će odluku o pritvoru protiv Paravinje donijeti Osnovni sud Sokolac.

Dragana Paravinju, vozača kamiona, koji je dovođen u vezu sa nestankom maloljetne Antonije Bilić, uhapsila je policija RS u Donjim Srđevićima kod Srpca, na udaljenosti od oko 2,5 kilometra od mjesta na kojem je prvi put viđen. Paravinja je uhapšen u okolini napuštenog objekta prema planini Motajici, gdje je, vjerovatno proveo noć.

Antonija Bilić nestala je 7. juna u selu Kričke kod Drniša.

 

Srna/Informer.ba