Politika Udarno Vijesti

Dragan Vrankić: Bošnjački političari svjesni da ne mogu dobiti unitarnu BiH hoće pola države

Ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić smatra da bošnjački političari, svjesni da ne mogu da dobiju unitarnu BiH, imaju “zamjensko rješenje”, a to je pola države.

On ističe da se “iz onoga što je do sada doživio od politike Socijaldemokratske partije /SDP/ BiH ukazuje, u najmanju ruku, nepoštivanje države”.

Prema   mišljenju Vrankića, pravim “gebelsovskim” pristupom pokušano je dezinformisanje javnosti da on ne želi da potpiše ugovor o finansiranju izgradnje Koridora “Vc”.

“To, prije svega, treba posmatrati u kontekstu sastanka u Brčkom. SDP-ova propagandna mašinerija je za neuspjeh razgovora optužila Hrvatsku demokratsku zajednicu i sasvim je logično da je to trebalo da potkrijepi realnim životom”, rekao je Vrankić za današnji zagrebački “Večernji list”, izdanje za BiH.

Podsjećajući da je  lično potpisao 1,6 milijardi KM za projekte, čije je provođenje u toku, Vrankić je istakao da je većina tih kredita neiskorištena, za šta se plaćaju milionski penali.

Prema njegovim riječima, od sredstava za Koridor “Vc” utrošeno je samo 21 odsto ili 75 miliona KM.

“Od Koridora `Vc` na vrlo jasan način se pokazuju politički mišići i daje do znanja ko je većinski narod u Federaciji BiH i ko provodi zacrtanu politiku“, ocijenio je  Vrankić.

 

Srna/Informer.ba