Politika Udarno Vijesti

Drago Kalabić: Bezobrazluk američke politike, nastavili da podržavaju Izetbegovića

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić ocijenio je kao bezobrazluk predstavljanje napada Mevlida Jašarevića na Ambasadu SAD u Sarajevu kao akta pojedinca.

“Ovde se radi o bezobrazluku američke politike, koja je spremna zarad svojih ciljeva da koketira sa različitim grupama”, rekao je Kalabić komentarišući izjavu zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Philipa Reekera da je Jašarevićev napad akt pojedinca i da ga tako treba tretirati.

Prema Kalabićevim riječima, očito je da SAD misli da svi oni koji rade na uspostavljanju unitarne BiH mogu da se stave pod jednu kapu, iako su događaji u više navrata, uključujući i posljednji teroristički napad, pokazali da se oni ne mogu kontrolisati.

Kalabić kaže da su SAD, birajući između osude terorističkog događaja i uskraćivanja podrške bošnjačkom rukovodstvu koje je radilo pod njihovim patronatom, izabrale da nastave da podržavaju Bakira Izetbegovića i njegovu ekipu.

Ističući da je značajan dio službenika u bezbjednosnim strukturama BiH pod američkim patronatom Kalabić je ocijenio da je i to razlog zašto SAD ne mogu drugačije okarakterisati napad na njihovu ambasadu u Sarajevu.

“Teško je sada caru priznati da je go”, rekao je Kalabić za Srnu.

On je izrazio zainteresovanost da čuje stav Brisela o napadu na Ambasadu SAD u Sarajevu.

“Interesuje me da li je Brisel saglasan sa SAD da se radi o činu pojedinca i da to nije opasno za BiH i Evropu”, zaključio je Kalabić.

 

Srna/Informer.ba