Region Udarno Vijesti

Drama u Splitu: 3-godišnjak dehidrirao, majka ga ostavila u zaključanom autu i otišla u šetnju!

Splitska policija spasila je jučer oko 19 sati trogodišnje dijete, koje je majka, češka državljanka, ostavila u zaključanom automobilu na splitskoj rivi punih 45 minuta!

Policiju su pozvali uznemireni građani. Spazili su mališana u zaključanoj Škodi Superb. Srećom, jedan od prozora je bio malo otvoren pa su vješti splitski policajci brzo riješili problem.

Trogodišnjak je odmah prebačen u splitsku bolnicu. Dehidrirao je pa mu je dana infuzija. Od tolikog plača dobio je i povišenu temperaturu. Ne očekuju se neki veći problemi, dijete je pušteno iz bolnice.

Majka ostavila dijete i otišla šetati po gradu

Nismo uspjeli doznati gdje se majka toliko žurila da je sina ostavila samog u zaključanom automobilu. Navodno je otišla u šetnju po gradu. Slučaj će u svakom slučaju temeljito istražiti Odsjek maloljetničke delinkvencije splitske Policijske uprave.

Mala Poljakinja nakon 45 minuta u autu pala u komu!

Ovo “bezbrižno ponašanje” i ostavljanje djece bez nadzora izgleda postaje prava pošast među gostima koji stižu sa Istoka. Početkom jula na Krku je pod identičnim okolnostima teško stradala šestogodišnjakinja iz Poljske. I nju su roditelji ostavili samu u zaključanom automobilu 45 minuta.

Djevojčici je teško stradao mozak i još nekoliko organa, pala je u komu. Roditelje je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci optužilo za zapuštanje i zlostavljanje djeteta. Oni su se kasnije pravdali, tvrdili su kako nisu mislili kako će duži boravak na suncu naštetiti njihovom djetetu.

Sreća u nesreći u ovom splitskom slučaju je što je mališan ostavljen u popodnevnim satima kada vrućine ipak nisu tolike. No, nema nikakve sumnje da je ova epizoda kod djeteta izazvala priličan stres, piše Index.hr

 

Index.hr/Informer.ba