Izdvojeno Region Vijesti

Drašković: O podjeli Kosova za 10 ili 15 godina, kad će se “dijeliti” BiH i Makedonija

Vrijeme da se Srbija navikne na činjenicu da je poražena, kaže Drašković

Lider SPO Vuk Drašković za “B92” je rekao da se boji da neće proći ni mjesec dana, a da će na Kosovu biti primjenjen scenario hrvatske “Oluje”.

Kako kaže, u opticaju je scenario da se izazove krvopoliće, da uslijede traktorske kolone, koje će kod građana Srbije izazvati bijes ka Zapadu, ali i da barikade budu pretvorene u barikade ka demokratskom svijetu.

Jedna kosovska ‘Oluja’ koja će bukvalno Srbiju da napuni bijesom prema Zapadu i da one barikade sa sjevera Kosova budu pretvorene u barikade našem hodu ka normalnom demokratskom svijetu“, kaže Drašković za “B92”.

Drašković ističe da je vrijeme da se Srbija navikne na činjenicu da je poražena, odnosno da je potrošen i “posljednji cent pobjede Kraljevine”.

Lider SPO je kiritikovao ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića zbog jučerašnjih izjava i nazvao ga zamjenikom ruskog ambasadora u Srbiji, Konuzina.

Prema njegovom mišljenju, Dačić je izazvao skandal, tražeći konferenciju o podjeli Kosova, “ali kao što svi znaju i ma šta svi željeli to nije moguće“, kaže Drašković za ovaj beogradski medij.

On smatra da će se o podjeli Kosova možda moći govoriti nakon pet, 10 ili 15 godina, kada će teme biti, bar po Draškoviću, i “podjela” Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Drašković kaže da su taoci i žrtve država Srbija i njena budućnost, kao i narod na sjeveru Kosova.

Prva žrtva ove paklene strategije treba da budu Srbi sa sjevera Kosova. Prema onome što znam u opticaju je jedan opasni scenario, da se izazove krvoproliće i da iza toga krvoprolića uslijede naravno one traktorske kolone Srba sa sjevera“, ustvrdio je Drašković.

 

B92/Informer.ba