Region Udarno Vijesti

Dubrovnik: Ženi sa bolesnom kičmom izvadili zdrav bubreg

Nevjerovatna ljekarska greška dogodila se u dubrovačkoj bolnici gdje su, zbog zamjene dokumentacije, ženi koja je trebala operisati kičmu izvadili zdravi bubreg.

Neslužbeno se saznaje kako je grešku izazvala činjenica da su obje pacijentice imale isto prezime i vrlo slično ime. 56-godišnjakinja je trebala otići na operaciju kičme, no izvadili su joj zdravi bubreg koji su trebali izvaditi starijoj pacijentici koja je imala rak.

Sreća je što operacije nisu bile u isto vrijeme, pa starijoj pacijentici nisu operisali kičmu. Ministar zdravstva Darko Milinović je u Dnevniku 3 potvrdio cijeli slučaj koji se dogodio prije oko mjesec dana te se izvinio nesretnoj pacijentici. Neslužbeno se saznaje kako se ona nagodila sa bolnicom pa ne želi izlaziti u javnost.

Milinović je kazao i da je sva dokumentacija o ovom slučaju predana Hrvatskoj liječničkoj komori i DORH-u koji će odlučiti o daljnjem postupanju. Kazao i kako se sada ne razmišlja o smjeni ravnatelja dubrovačke bolnice i inzistirao da se krivnja treba individualizirati.

 

Index.hr/Informer.ba