Region Udarno Vijesti

Đukanovićev sat vrijedan više od 100 hiljada eura

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nosi platinasti sat, ručne izrade, švajcarske marke ”Breguet Tourbillon” (Brijege Turbion) koji košta više od 100 hiljada eura, pišu podgoričke “Vijesti”.

List navodi da je Đukanović ovaj sat nosio prošle subote na izbornoj konferenciji gradskog odbora DPS-a, gdje je govorio u svojstvu predsjednika partije.

U londonskom predstavništvu švajcarske firme “Vijestima” je na osnovu fotografije potvrđeno da se radi o “Classique Grandes Complications” kolekciji, sa identifikacionim brojem 3657BA/12/9V6.

“Radi se o ručno rađenom satu, a dostupan je u dvije varijante – žutog zlata, koji košta 81.400 funti (94.574 eura) i platine čija je cijena 91.300 funti (106.076 eura)”, odgovoreno je redakciji lista iz tog predstavništva.

Precizirano je da je sat vodootporan i na dubini od 30 metara, da je izrađen u Švajcarskoj i da takvih primjeraka više nema u prodaji u toj radnji.

List podsjeća da je zaštitni znak švajcarske firme istoimeni mehanizam koji je izumio njen osnivač Abraham Luj Brijege oko 1795. godine, koji se ugrađuje u sat da bi eliminisao uticaj zemljine teže na preciznost mjerenja vremena.

 

Agrencije/Informer.ba