Region Udarno Vijesti

Đukanovićev sin najbogatiji član porodice

Sin bivšeg crnogorskog premijera Mile Đukanovića, Blažo, najbogatiji je član te porodice ako je suditi po izvještaju o imovinskom stanju koji je stariji Đukanović predao Komisiji za sprečavanje sukoba interesa, pišu danas podgoričke “Vijesti”.

List prenosi da su Đukanović, koji je aktuelni predsjednik vladajućeg DPS-a, i bivši potpredsjednik crnogorske vlade Svetozar Marović predali Komisiji za sprečavanje sukoba interesa izvještaje o imovinskom stanju u kojima nema bitnih promjena, osim što je Đukanovićev sin Blažo uplovio u poslovne vode.

Blažo Đukanović je, kako pišu “Vijesti”, vlasnik polovine firme “BB SOLAR d.o.o”, a prema podacima Centralnog registra Privrednog suda drugi vlasnik firme koja se bavi “proizvodnjom, prometom usluga, eksportom i importom” je Ivan Burzanović, koji je i izvršni direktor.

I godinu dana po prestanku premijerske funkcije Đukanovića, Blažo je, kako piše u prijavi njegovog oca, i dalje član porodice s najvećim prihodima, navodi list.

Blažo Đukanović od poslovnog prostora u Podgorici površine 459 kvadrata, koji je prije nekoliko godina dobio od strica Aca Đukanovića, mjesečno zarađuje 2.340 eura. Taj novac štedi u banci, ali, kako prenose “Vijesti”, nije navedeno u kojoj i o kojem iznosu depozita se radi.

Najmlađi Đukanović je, kako piše u prošlogodišnjem izvještaju bivšeg premijera, od zarade po osnovu zakupnine tog poslovnog prostora kupio stan na Žabljaku od 124 kvadrata.

Predsjednik DPS-a je, kako se navodi, tokom 2011. godine koristio pravo po isteku funkcije i primao plaću koju je imao prije nego što je napustio premijersku funkciju – 1.234 eura. Vlasnik je stana u Podgorici površine 187 metara kvadratnih “plus potkrovlje”, ali i četvrtine Univerziteta Donja Gorica, polovinu preduzeća “Global Montenegro” d.o.o. i 100 posto akcija u “Capital investu” d.o.o.

Njegova supruga Lidija Đukanović tokom 2011. godine primala je u Prvoj banci istu plaću koja je prijavljena i u prethodnom izvještaju – 1.084 eura, i vlasnica je vozila “audi A3” iz 2006. godine, prenosi Tanjug.

 

Fena/Informer.ba