Region Udarno Vijesti

Dva ljekara i jedan obućar uhapšeni radi pedofilije

Crnogorska policija uhapsila je ljekare M.Š. iz Nikšića i D.N. iz Podgorice i obućara Š.H. iz Podgorice, osumnjičene da su izvršili inkriminisane radnje na štetu trinaestogodišnje djevojčice.

Iz Uprave policije saopšteno je da su osumnjičeni uhapšeni u okviru policijske akcije “Veza” koju su realizovali službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u sadejstvu sa službenicima Ispostave kriminalističke policije Područne jedinice Podgorica.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni M.Š. (60), ljekar iz Nikšića, član jedne od stručnih komisija, zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba nad djetetom.

Uhapšen je i D.N. (60), ljekar iz Podgorice, koji je i profesor u srednjoj školi i vlasnik jedne privatne klinike, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije na štetu maloljetnog lica.

Uhapšen je Š.H. (60), obućar iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije na štetu maloljetnog lica.

“Kriminalistička obrada i druge policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da su M.Š, D.N. i Š.H. krivična djela u više navrata, tokom 2011. godine, počinili na štetu trinaestogodišnje djevojčice iz Podgorice”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su zadržani u prostorijama Područne jedinice Podgorica i, uz krivičnu prijavu, biće predati istražnom sudiji podgoričkog Osnovnog suda.

Brigu o djevojčici, kako se navodi, preuzeo je Centar za socijalni rad u Podgorici./kraj