BiH Crna hronika Udarno Vijesti

Dvije osobe izbodene u Sarajevu

Dvije osobe povrijeđene su u popodnevnim satima u Sarajevu, u dva odvojena incidenta, potvrđeno nam je u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako nam je rečeno u naselju Ilidža došlo je do tuče u kojoj je povrede nanesene oštrim predmetom zadobio 19-godišnji J.E.  Kako nam je rečeno povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

-“Mladić je dovezen u 17.15 sati sa tri ubodne rane. Jedna je u predjelu desne strane grudnog koša, druga u predjelu lijeve strane, također, grudnog koša gdje je i probijena plučna maramica, dok je treća povreda nanesena u predjelu ramena . On je hirurški zbrinut i njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno” kazala je za Oslobođenje glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja službenici Četvrte PU Ilidža lišili su slobode 17-godišnjeg K.S. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno djelo kao i 22-godišnjeg K. H. za saučešništvo i nasilničko ponašanje.

U drugom incidentu koji se dogodio oko sat i po poslije u sarajevskoj općini Novo Sarajevo više nepoznatih osoba fizički je napalo H.V.  (1985.) koji je kako nam je rečeno u KCUS-u također zadobio ubodne rane u predjelu desne i lijeve strane grudnog koša.

Oslobođenje/Informer.ba