BiH Crna hronika Vijesti

Dvoje pješaka povrijedio voz u Binježevu, općina Hadžići

Elektro-motorni voz na relaciji Čapljina – Sarajevo, kojim je upravljao mašinovođa T.H., 30. oktobra oko 17.50 sati u mjestu Binježevo, općina Hadžići, udario je i povrijedio J.H., rođen 1944. godine u Zenici i Lj.H., rođen 1994. godine u Novom Pazaru, oba nastanjena u Sarajevu.

Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške povrede. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja.

KOD H.A. PRONAĐENA DROGA

U ulici Put mladih muslimana, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU su 30. oktobra u 14 sati lišili slobode H.A, rođen 1992. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega je pronađena i oduzeta jedna ručno spravljena cigareta sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici rade na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

K.M. UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGE

Policijski službenici III PU su 30. oktobra u 00.55 sati lišili slobode K.M., rođen 1985. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv pomenute osobe će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

UZ PRIJETNJU NOŽEM DVIJE OSOBE OPLJAČKALE Đ.M.

Četvrta PU je obaviještena 30. oktobra u 21.45 sati da su istog dana oko 14.00 sati u ulici Hrasnička cesta, općina Ilidža, dvije nepoznate osobe izvršile krivično djelo razbojništva nad Đ.M. iz Sarajeva.

Tom prilikom ove su osobe uz prijetnju nožem i upotrebu fizičke snage od Đ.M. otuđile određenu sumu novca, nanijevši mu povrede, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

U KS 27 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 27 saobraćajnih nesreća, kojom prilikom su dvije osobe teže, a jedna lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno devet vozača, jedna osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet osoba zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana vozila.

Fena/Informer.ba