Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Dvojica silovala po Tesliću: Jedan uhvaćen, drugi još u bjekstvu

Jovan Lazarević iz Brčkog osumnjičen je za pokušaj silovanja radnice S.C. (23) iz Đulića, kod Teslića, dok je silovatelj učenice iz Pribinića i dalje u bjekstvu. Naime, inspektori CJB Doboj otkrili su da su ova dva slučaja, koji su potresli mještane Teslića i okoline, izvršili Lazarević i njegov saučesnik, koji su bili u istom automobilu, bijelm ‘golfu 2′ šibenskih registarskih oznaka.

Tužilaštvo u Doboju juče je nakon saslušanja zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora za Jovana Lazarevića, osumnjičenog za pokušaj silovanja radnice S.C. u Đulićima, kod Teslića. Lazarević je u poslijepodnevnim časovima sproveden kod sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Tesliću, koji do zaključenja današnjeg broja “Nezavisnih” nije završio saslušanje osumnjičenog. Identitet drugog saučesnika, kome je na teret stavljeno silovanje maloljetnice, inače učenice Osnovne škole “Stevan Dušanić” u Pribiniću (na slici), nije za sada poznat, ali se sumnja da je on iz Travnika.

Obojica su bili u bijelom golfu 2, šibenskih registracija. Lazarević nema stalnu adresu, dok Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi otkrio je da inspektori CJB Doboj sprovode zajedničku istragu s kolegama iz MUP Srednjobosanskog kantona. Potvrđeno je da silovatelj u bjekstvu ima ožiljak na licu, da je starosti između 25 i 30 godina, a u vrijeme kada je silovao maloljetnicu imao je na glavi šešir, a na rukama kožne rukavice.

“Ono što se za sada zna jeste da su obojica bila u golfu 2, koji nije pronađena i za kojom se traga, kao i za osumnjičenim iz Travnika”, naveo je izvor “Nezavisnih”. On je potvrdio da je Lazarević, za kojeg se sumnja da je beskućnik i nema stalno mjesto prebivališta, svoju žrtvu pokušao uvući u automobil sa šibenskim registarskim tablicama.

Sa druge strane, osumnjičeni za silovanje učenice svoju žrtvu je sačekao 24. marta naveče dok se vraćala sa školskog igrališta, te je uvukao u automobil, a zatim i silovao u blizini lokalne crkve u Pribiniću. Zatim je uspio da umakne policiji. Sutradan ujutro u selu Đulići osumnjičeni Lazarević je pokušao da siluje radnicu (23) koja je čekala autobus i koja je, na sreću, uspjela da mu pobjegne.

 

Srna/Informer.ba