Izdvojeno Politika Vijesti

Džombić: Šta će nam takva BiH koja hoće da ukine Republiku Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić poručio je da se ne može dozvoliti i tolerisati da svakodnevno bude napada iz Sarajeva prema Republici Srpskoj.

Nećemo tolerisati i dok god se traži da Republika Srpska treba da promijeni ime i prenese neku nadležnost potpuno će biti jasna reakcija iz Srpske da nam ne treba BiH. Šta će nam takva BiH koja hoće da ukine Republiku Srpsku? To nema smisla i, na kraju, to nije u interesu ni građana Srpske ni uopšte građana BiH“, rekao je Džombić za “Nezavisne novine”.

Premijer RS rekao je da je “i interesu jedno razumijevanje realnog stanja na teritorije BiH” i dodao da samo na taj način mogu svi zajedno i ukoliko to nije moguće, Republika Srpska će sama nastaviti dalje.

On je izrazio očekivanje da će određeni zvaničnici iz bošnjačkog naroda doći na obilježavanje 20 godina postojanja Republike Srpske.

Premijer Džombić je naglasio da RS mora imati efikasniju javnu upravu i do sada je dosta rađeno na tome, dodajući da javna uprava mora biti još racionalnija, efikasnija i na usluzi građanima Republike Srpske.

On je istakao da su u prošloj godini ispunjeni i izvršeni prioritetni ciljevi.

Što se tiče makroekonomskih pokazatelja, mi ćemo imati rast od preko jedan odsto BDP-a, imali smo rast industrijske proizvodnje“, rekao Džombić i dodao da očekuje da će rast industrijske proizvodnje biti između pet i šest odsto.

 

Srna/Informer.ba