Ekonomija Vijesti

Ekonomski fakultet razvio projekt razvoja zdravog turizma

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu (EFSA) je razvio projekt ”Adriatic Health Vitality Network” u vrijednosti od 1.1 miliona eura.

Projekt se odnosi na razvoj zdravstvenog turizma u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, te okuplja konzorcijum šest partnera iz ovih zemalja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta.

Fakultet je ovim projektom u oktobru 2009. godine aplicirao na program prekogranične saradnje Adriatic IPA CBC 2007-2013.

Odobren je za finansiranje u veoma jakoj konkurenciji projekata iz cijele Adriatic regije (Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija i Grčka).

Ugovor za realizaciju je potpisan u aprilu 2011. godine, nakon čega je zvanično počela realizacija. Projekt će biti implementiran u periodu od 2011. do 2014. godine.

Koordinator programa Almir Peštek sa Ekonomskog fakulteta je istakao da je ”Adriatic Health Vitality Network” jedini projekt u okviru CBC Adriatic IPA programa 2007-2013, gdje je partner iz BiH vodeći (lead) partner konzorcijuma.

 

Fena/Informer.ba