Crna hronika Udarno Vijesti

Emir Okanović prije dvije sedmice na šalteru podigao pasoš, pa iz zatvora pobjegao u Dansku!

Federalna televizija objavila je nove detalje o bijegu osuđenog kriminalca Emira Okanovića iz zatvora. Nevjerovatnim se čini kako je Okanović, po svemu sudeći, područje Bosne i Hercegovine napustio nakon što je na šalteru uredno podigao bh. pasoš. Kriminal i korumpirana policija iz tuzlanske perspektive

 Gdje je sada odbjegli kriminalac Emir Okanović zvani Cile, osuđen na osam godina zatvora zbog pljačke ABS banke u Miričini kod Gračanice, niko sa sigurnošću ne zna. Spekulira se samo da je krajnja Okanovićeva destinacija Danska.

Podsjećamo, ovaj kriminalac zloupotrijebio je vanzatvorske pogodnosti, koje je dobio zahvaljujući potpisu Suada Ganića, pomoćnika Policijske stanice Centar Tuzla. Emir Okanović je prije dvije sedmice sasvim regularno dobio bh. pasoš. To upućuje na zaključak kako je Okanović uz pomoć policijskih struktura uveliko planirao svoj bijeg.

Kao što se vidi na ovom dokumentu MUP Tuzlanskog kantona 12. oktobra ove godine zaprimio je zahtjev za izdavanje pasoša na ime Emira Okanovića. Predati zahtjev za pasoš uime Okanovića mogao je uraditi bilo ko, no preuzeti ga je mogao samo on lično. Što je i uradio, koristeći odobrenu vanzatvorsku pogodnost.

Prije četiri dana Okanović je posljednji put izašao iz tuzlanskog zatvora i više se nije vratio. Za njim je raspisana centralna potjernica, no mnogo važnije pitanje je ko će u lancu odgovornosti biti otkriven kao saučesnik u Okanovićevom bijegu.

 

Federalna.ba/Informer.ba