BiH Udarno Vijesti

Emir Suljagić: Brutalna laž i podvala, uopšte nisam u stanju udariti svoju suprugu

Povodom članka koji je u današnjem broju objavila Slobodna Bosna, u kojem se govori o slučaju nasilja u porodici, Emir Suljagić, ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo dao je medijima slijedeću izjavu.  

“Članak koji je danas objavljen u medijima koji konstantno blate SDP BiH i mene lično je gomila brutalnih laži i podvala, te predstavlja logičan nastavak takve orkestrirane kampanje.

Kapitalna razlika u odnosu na skoro sve dosadašnje napade je ta što se u obračun protiv mene ponovo uvlači moja porodica. Ranije je moj mrtvi otac korišten kao sredstvo za pokušaj moje diskreditacije, a danas je to moja supruga. Kao javna ličnost, preuzeo sam rizik da se izložim udarima javnosti, ali moja porodica nije dužna trpjeti ovakve vulgarne napade. 

Objavljeni tekst naprosto vrvi lažima, počev od toga da smo pozvali policiju, preko navodnog spominjanja imena koja se pojavljuju u tom tekstu, sve do konstrukcije da je moja supruga čak pozvala i austrijsku ambasadu. 

Lovci na bračne razmirice i nesporazume mogu slične probleme – s kakvim se i mi suočavamo – pronaći u svojoj kući, braku i vezi.

Na koncu, ovo je ništa drugo do pokušaj duboko nesretnih i nesređenih ljudi da druge spuste na svoj nivo, kreirajući tobožnje skandale. Najbrutalnija od svih laži je ta da sam ja uopšte u stanju udariti svoju suprugu“, kaže se u reagovanju koje je dostavio Emir Suljagić.

Ministar obrazovanja Emir Suljagić pretukao suprugu

 

Informer.ba