Svijet Udarno Vijesti

Engleska: Potraga za osobom koja diže u vazduh parking aparate

Policija u Luisu, Istočni Suseks, još uvijek traga za nepoznatom osobom koja je digla u vazduh 14 aparata za izdavanje karata za parkiranje, prenijeli su britanski mediji.

Policija strahuje da bi to mogla da bude ista osoba koja je u periodu od 2004. do 2006. godine uništila 185 aparata i gradu nanijela štetu od 300.000 funti.

Najnoviji talas eksplozija je počeo 16. septembra, a posljednji napad na aparat koji košta 3.000 funti se dogodio prošlog ponedjeljka.

„Ko god da je počinio ovaj bezuman zločin, trebalo bi da zna da rizikuje da bude osuđen na zatvorsku kaznu. Pored toga što postoji opasnost od povređivanja prolaznika, ovaj vandalizam košta građane Luisa, koji će na kraju platiti račun“, izjavio je Karl Majnard, odbornik u Luisu, gradu koji je poznat po svojim proslavama sa vatrometom.

„Ne mogu da vjerujem da je neko toliko nemaran da može da počini ova potencijalno opasna djela. Zadivljena sam što niko nije povrijeđen. Ovo je ozbiljno vandalsko djelo i mi ćemo saznati ko stoji iza njega“, rekla je Natali Molonej, glavni inspektor lokalne policije i apelovala na sugrađane da se jave ukoliko znaju nešto o počiniocu.

Policija je ponudila i nagradu u iznosu od 1.250 funti za informacije koje bi dovele do hapšenja počinioca.

 

Informer.ba