Politika Udarno Vijesti

Fahrudin Radončić: BiH je talac loše politike i loših političara

Danas je u Sarajevu održana sjednica Glavnog odbora Saveza za bolju budućnost BiH. Uvodno obraćanje imao je predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić, koji je snažno potencirao pitanje teške ekonomske i političke krize u kojoj se nalazi BiH.

Predsjednik Saveza je, također, naglasio da se u oba bh. entiteta živi sve gore, a da je entuzijazam koji se u SDP-u akumulirao punih osam godina dok je ta stranka bila u opoziciji, već u prvoj godini vlasti potpuno poništen i potršen koaliranjem sa tromom, neinventivnom i dokazano nesposobnom SDA.

Mi nećemo dozvoliti da naša javnost i budući birači ostanu u magli političkih i mafijaških dezinformacija i znat ćemo informirati ljude ko je zemlju doveo u kolaps i ko je iz tog kolapsa jedino može izvući. Realno, možemo je izvući samo mi Savez za bolju budućnost BiH, poručio je Radončić.

Govoreći o terorističkom napadu na Ambasadu SAD u Sarajevu, predsjednik SBB BiH je istakao da je ova vlast pala na ispitu sigurnosti građana.

Ovaj teroristički akt je posljedica nedostatka državničke mudrosti, vizije i odgovornosti, što je sve skupa uzrokovalo da se na ove prostore infiltrira vehabizam. BiH je talac loše politike i loših političara i pod takvim okolnostima i sa takvim okovima na nogama nije čudo što smo posljednji vagon u kompoziciji prema EU- naglasio je Radončić.

Na današnjoj sjednici GO SBB BiH, ekspoze predsjednika Saveza usvojen je kao zvanični stranački dokument. Također, članovi GO prihvatili su Informaciju Predsjedništva SBB BiH o rezultatima provedenih izbora u organima Saveza na općinskim i kantonalnim nivoima, te usvojio prijedloge Radne grupe o imenovanjima savjeta, odbora i komisija za različite društvene oblasti.

Među 443 člana ovih tijela su između ostalih i 2 akademika, 50 doktora nauka, 40 magistara, 268 sa visokom stručnom spremom, te 121 žena i 72 mlada člana SBB BiH.

Fena/Informer.ba