Politika Udarno Vijesti

Fahrudin Radončić: SDA je kriva za veliku nesreću bošnjačkog naroda

Stranka demokratske akcije (SDA) historijski je krivac za veliku nesreću bošnjačkog naroda, za ogromnu korupciju i ljudi koji vode tu stranku moraju javno odgovarati, tvrdi predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić.

Radončić je rekao da se aktuelna politička situacija u BiH može porediti sa trenutnom prirodnom nepogodom, a da je glavni krivac SDA.

SDA je skup nesposobnih ljudi, negativne kadrovske selekcije i stranka koja uništava ovu zemlju“, naglasio je Radončić, koji tvrdi da “Dnevni avaz”, čiji je vlasnik, nikad nije dobijao podršku od SDA.

Radončić je istakao da društvena energija treba da se okrene ka ekonomiji, a da vlast mora preuzeti odgovornst prema građanima i od BiH napraviti najveće gradilište.

Mi smo propustili, odnosno SDA je propustila, od 1995. godine da uradi makar jedan ozbiljan infrastrukturni objekat i da zaposli ljude. Imate situaciju da je za 16 godina mira SDA uradila nedovršenih 40 kilometara autoputa. Hrvatska je u istom periodu uradila 1 700 kilometara autoputa, a Kosovo je za četiri godine uradilo 400 kilometara autoputa“, rekao je Radončić za “Nezavisne novine”.

Upravo ekonomiju predsjednik SBB-a stavlja u vrh prioriteta ove stranke, a uz ekonomiju tu su i razvoj, borba protiv siromaštva, zapošljavanje i tek na kraju borba protiv državne mafije.

Poenta je da je prvenstveno bošnjačka državna mafija, a ima i drugih, dovela do ekonomskog zaostajanja BiH, do izostajanja razvoja, do bijede, siromaštva i da smo oficijelno prvi u Evropi po korupciji u javnom sektoru“, istakao je Radončić.

 

Srna/Informer.ba