Politika Udarno Video Vijesti

Fahrudin Radončić: SDA je ubila ovu državu

“SDA je ubila ovu državu, sa 20 godina korupcije i nerazvoja iza sebe, dok SDP nije u stanju da okupi najbolje komponente za novu vlast“, ocjena je Fahrudina Radončića, predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH, izrečena u emisiji ‘HadžiFace to Face’ emitovanoj sinoć na televiziji “Face TV”.

Gospodin Radončić je kazao da SBB BiH ne očekuje mjesto u državnoj vlasti, dok za sadašnje stanje sa neformiranjem vlasti optužuje i bošnjački i srpsko-hrvatski blok.

”Jedna od karakteristika konstruktivne opozicije, što je u ovom slučaju SBB BiH, je i ohrabrivanje formiranju vlasti. Najgora opcija za jednu zemlju je da nema državne vlade”, rekao je Radončić.

Radončić je kazao da je hrvatsko pitanje objektivan problem u BiH, i za takav položaj Hrvata okrivljuje direktno Zlatka Lagumdžiju. Eliminisanje izborne volje hrvatskog naroda nije dobro za BiH, zaključio je on.

Kandidaturu Slave Kukića za mandatara za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH on je ocijenio kao kadrovsko ponižavanje SDP-a te da su sadašnje vlasti nesposobne da ispune svoja obećanja, tvrdi predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

Cijeli intervju pogledajte u video prilogu.