Politika Udarno Vijesti

Fahrudin Radončić: Utvrditi ko je prije 20 godina uvezao radikalne ideologije u BiH

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH najoštrije je osudio današnji napad na Ambasadu SAD u Sarajevu.

„Ovaj teroristički akt nije sam napad na SAD već i da državu BiH i sve njene građane. Naročito ako se zna da je ova zemlja i opstala zahvaljujući  nesebičnoj pomoći naroda i vlade SAD. Sarajevo ima tu historijsku nesreću da je nerijetko meta monstruoznih radikala vođenih velikodržavnim ili različitim vjerskim fundamentalizmima.

Pravna država mora ovdje reagirati. Obračun s ovom vrstom terorizma treba početi tako što će se utvrditi koji politički projekti i vladajuće grupe su prije 20 godina omogućile uvoz ideologija koje nisu bile prisutne na ovim prostorima i tako otkriti mrežu i potencijalne počinitelje užasnih zločina i nedjela koje ovu zemlju na najnegativniji način ponovo dovode u udarne termine svjetskih televizija i naslovnice novina.

Ovo je trenutak da se ujedine sve političke opcije, sve snage i cijeli sistem u BiH kako bi se iskorijenilo zlo, koje uz borbu protiv siromaštva mora postati prioritetni problem za cijelu državu.  Na kraju, uopće ne sumnjam da mi kao društvo imamo snage da pobijedimo zlo terorizma koji nije samo naš već i planetarni problem!“, poručio je Radončić u svojoj izjavi.

 

Informer.ba