BiH Udarno Vijesti

Fikret Musić sa policijskim zvaničnicima u posjeti ranjenom policajcu

Premijer Musić je hrabrim momcima i djevojkama ove jedinice prenio pohvalu američkog ambasadora Patricka Moona, koju je uputio „lokalnim policijskim snagama koju su danas brzom akcijom zaustavili napad na zgradu Ambasade SAD-a“.

Naš zadatak je da u narednom periodu učinimo sve kako bismo dodatno popravili vaše potencijale, i već smo na tom planu učinili prvi korak na jučerašnjoj sjednici Vlade usvajanjem teksta protokola o saradnji između Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, čijom ćemo implementacijom dodatno opremiti naše policijske snage, posebno vašu jedinicu“, kazao je ovom prilikom premijer Musić.

On je ovim sjajnim momcima prenio i najsvježije informacije o zdravstvenom stanju ranjenog i operisanog policajca te istakao da je na svu sreću njegovo zdravstveno stanje dobro.

Ministar Budimlić im je prenio pohvale i čestitke upućene od članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Bakira Izetbegovića.

I u ovom teškom trenutku ponosan sam na vas i od srca vam čestitam za sve što ste danas uradili“, rekao je ministar Budimlić, te obećao pripadnicima ove jedinice da će u narednom periodu zajedno sa ostalim članovima Vlade KS učiniti sve na stvaranju uslova za njihov bolji rad, ali i život.

Načelnik Sektora uniformisane policije Uprave policije MUP-a KS Jasmin Idrizović je još jednom ponovio da je kompletna akcija izvedena u skladu s naredbom u kojoj je prioritet bio zaštita građana Sarajeva koji su se tokom terorističkog napada zadesili na širem lokalitetu Marijin-Dvora, a čiji broj je bio veliki, jer se ovaj užasni čin desio u petak pred kraj radnog vremena.

 

Fena/Informer.ba