Region Vijesti

Filip Vujanović ne razmišlja o novoj predsjedničkoj kandidaturi

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je danas da trenutno ne razmišlja o tome da li će se još jednom kandidovati za ovu funkciju.

On je na Cetinju, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana prijestonice, rekao novinarima da je sada maksimalno posvećen obavezama koje ima kao predsjednik.

“Trenutno sam maksimalno posvećen onome što je moja dužnost predsjednika na koju sam izabran voljom građana, i u vremenu te posvećenosti ne razmišljam o bilo čemu što je moja profesionalna budućnost”, rekao je Vujanović.

On nije želio da komentariše navode Socijaldemokratske partije (SDP) da neće podržati njegovu eventualnu kandidaturu za novi mandat za predsjednika.

“O tome šta predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić i njegovi saradnici iz SDP-a misle o tome – imam mišljenje koje ću zadržati za sebe”, naveo je Vujanović.

Vujanović je prvi put za predsjednika Crne Gore izabran 2003. godine, a mandat mu je istekao 2008. godine. Iste godine Vujanović je izabran za prvog predsjednika nezavisne Crne Gore. Naredni predsjednički izbori trebalo bi da budu održani 2013. godine.

 

Srna/Informer.ba