Region Udarno Vijesti

Filmska potjera u Novom Sadu: Mladić ukrao gradski zglobni autobus

Neidentifikovani mladić ukrao je noćas veliki zglobni autobus gradskog saobraćajnog preduzeća “Novi Sad” iz garaže u opštini Temerin koja je udaljena dvadesetak kilometara od Novog Sada.

Poslije “filmske” potjere, policija je uspjela da tek u Novom Sadu prisili pomahnitalog vozača da zaustavi autobus i izađe iz njega.

Kako je saopšteno iz gradskog saobraćajnog preduzeća, žrtava u huliganskom napadu na imovinu preduzeća nije bilo, ali je pričinjena velika šteta.

Lopov je upao u dvorište temerinske firme, koja tokom noći garažira i čuva vozila novosadskog preduzeća, upalio veliki autobus, a onda vozeći punim gasom probio zaključanu kapiju i zaputio se ka Novom Sadu.

Policija, koja je odmah stigla pred garažu, sustigla je “vozača” autobusa u Temerinskoj ulici u Novom Sadu gdje je konačno uspjela da ga zaustavi.

Zvanično saopštenje policije o krađi autobusa trebalo bi da bude izdato tokom dana.

Ove godine dogodilo se nekoliko desetina huliganskih napada na vozače i autobuse novosadskog gradskog saobraćajnog preduzeća, podsjeća se u saopštenju.

Najdrastičniji primjer bio je onaj iz septembra kada je tokom manifestacije “Grožđebal” grupa huligana oštetila šest autobusa gradskog saobraćajnog preduzeća.

 

Srna/Informer.ba