Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Filmsko hapšenje na Grbavici: Zoran Čegar savladao dvojicu dilera droge i oružja

Dva Srbijanca koja su trgovala drogom i oružjem uhapšena su jučer iza podneva u Novom Sarajevu, a u njihovom vozilu pronađena je određena količina spida, nezvanično nam je potvrđeno iz FUP-a

 Prema jednoj verziji, srbijanski dileri su uhapšeni nakon dojave da je u toku primopredaja droge, novca i oružja. No, prema drugoj, nezvaničnoj verziji, na dilere usred “posla” slučajno je naletio, kako se moglo čuti, Zoran Čegar, komandant podrške pri Jedinici za zaštitu lica i objekata FUP-a.

Osobe koje su se nalazile u blizini kafića Cacao kod Šopinga na Grbavici bile su očevici hapšenja kakvo se, kako nam rekoše, i na filmskom platnu rijetko viđa. Naime, na obližnjem parkingu četvorica mladića vrzmala su se oko audija 100 i opel korse, te nešto prebacivala iz gepeka jednog vozila u gepek drugog. Navodno je u gepeku audija viđeno više pakovanja droge, kesa sa novcem, te američka jurišna puška M-16 i ruski kalašnjikov.

Iznenada, u blizini se zaustavio treći automobil iz kojeg je izašao visoki muškarac i krenuo prema četvorici mladića. Očevici su prepoznali upravo Zorana Čegara. Potom je došlo do potezanja oružja i fizičkog obračuna između ovog policajca i četvorice mladića. Čegar je, navodno, vještim udarcima i bez ispaljenog metka savladao dvojicu, svezao ih lisicama i oborio ih na tlo. Vidjevši šta se desilo njihovim “saradnicima”, preostala dvojica kriminalaca su sjela u audi, u kojem su bili droga i oružje, te pobjegli, navodno, u pravcu Skenderije.

Ubrzo su na mjesto događaja pristigli specijalci FUP-a i MUP-a Kantona Sarajevo, a policijske patrole krenule su u potjeru za audijem 100. Prema nepotvrđenim informacijama, tokom bijega kriminalci u audiju su pucali na policiju. Uslijedili su i pretresi objekata na području Novog Sarajeva.

Iz Federalne uprave policije jučer je zvanično potvrđeno samo da su uhapšene dvije osobe koje se dovode u vezu s preprodajom narkotika.

” Slobode su lišene dvije osobe, od kojih je jedna iz Srbije, druga iz BiH. U toku su druge aktivnosti i pretresi” – kazao je Edin Vranj, načelnik Sektora kriminalističke policije FUP-a, ne želeći da otkriva druge detalje jučerašnje akcije.

 

Oslobođenje/Informer.ba