BiH Udarno Vijesti

“FIS” poklonio bonove nezbrinutoj djeci

Tržni centar “FIS” u Brčkom dodijelio je vrijednosne bonove od po 80 KM za pedesetoro djece bez roditeljskog staranja iz svih domova u BiH koja su danas završila petodnevno kampovanje u Brčko distriktu.

Službenik za odnose sa javnošću Željka Bajramović rekla je da je kompanija “Fis” povodom 11. jula – Svjetskog dana stanovništva, u potpunosti posvećena djeci.

        “Osim poklon bonova za djecu bez roditeljskog staranja, danas smo u brčanskom porodilištu podijelili više od 20 paketa sa dječijom garderobom `Ambini` novorođenčadima. Riječ je o svemu onome što je potrebno jednoj bebi kada izađe iz porodilišta”, rekla je Bajramovićeva.

Direktor Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Jovan Pavle Drugi” iz Sarajeva Šimo Mašić rekao je da je kamp, koji je okupio štićenike svih domova za nezbrinutu djecu u BiH, dio projekta “Mali putokazi u život” kojem je cilj socijalizacija mladih.

Želimo ovim projektom ove mlade ljude osposobiti za samostalan život jednog dana kad izađu iz ovih domova“, napomenuo je Mašić.

 

Srna/Informer.ba