Crna hronika Udarno Vijesti

Fizički obračun pred Vladom Unsko-sanskog kantona

Uposlenik u Vladi Unsko-sanskog kantona (USK) i predsjednik Udruženja demobilisanih boraca Bihaća Selver Vojić fizički je danas napao direktora Kantonalne službe za zapošljavanje Mesuda Mešića, kazao je načelnik Policijske uprave Bihać Atif Hodžić, dodajući da je policija brzo intervenirala i spriječila dalju eskalaciju sukoba.

Uveliko se špekulira da se sve desilo zbog političkih događanja u Kantonu, posebno oko eventualne Mešićeve smjene sa dužnosti direktora Kantonalnog zavoda.

Pogotovo što se, kako tvrdi Mešić, sve odigralo u prisustvu policajca. Međutim, ove navode niko nije htio potvrditi.

Naime, nakon tog održana je i sjednica Vlade USK, na kojoj se o ovom nije raspravljalo. U policiji  demantiraju navode oko prisustva policajca.

Ministar Šefik Smlatić kazao je da je “nesporno je da je Vojić udario Mešića, ali oni su imali normalan susret i kako je policajac, koji je bio u zgradi, to mogao mirno posmatrati”.

“Nije tačno da je tu bilo više policijaca. Bio je samo jedan i u to se vrijeme nalazio u zgradi, u hodniku. Zahvaljujući njegovoj brzoj reakciji spriječen je dalji incident, odnosno eskalacija događaja. Zahvaljujući njemu pokrenuta je sva aktivnost ne samo na sprečavanju, već i istraga i sve iznad tog je konstrukcija dogadjaja“, kazao je on.

Dalju istragu oko ovog slučaja vodi Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, a policija je predala Tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a Vojić je prije ovog slučaja fizički pretukao vozača u Vladi Kantona, a sumnjiči se i za podmetanje eksplozivne naprave pod vozilo Vlade USK.

 

Onasa/Informer.ba