Politika Udarno Vijesti

Foteljaši iz dva HDZ-a prodali bi narod samo radi vlastitih pozicija

Uprkos tome što su odnosi dva HDZ-a u latentnom stanju i nesporazumima zbog određenih sporova vezanih za niže razine, čelni ljudi dviju stranaka i cjelokupno članstvo čvrsto i otvoreno podržavaju ovaj sporazum.

Posljednja događanja uKantonu  Zapadnohercegovačkom oko zajedničke uspostave vlasti, što se davno ranije dogodilo u Posavskom Kantonu, te usklađeno djelovanje dviju stranaka u srednjoj Bosni potvrđuju da je ovakvim pristupom moguće graditi nove odnose koji onemogućavaju posao platformašima čiji je jedini cilj razvaliti zajedništvo stranaka za koje je na posljednjim izborima glasalo 90 posto hrvatskog biračkog tijela.

To je posebno značajno u srednjoj Bosni gdje se na grublji način nego u Federaciji nastoji izbrisati Hrvate. I uprkos tome, nekoliko istaknutih pojedinaca, od ranije poznatih na spremnost promjene stranačkoga dresa, stalno pregovaraju s platformašima čime značajno slabe hrvatsku poziciju oko dosljednosti politike vezane za uspostavu Vijeća ministara BiH u kojemu bi se našli legitimni hrvatski predstavnici, piše Večernji list.

S druge pak strane pokušavaju rovariti i pridobiti pojedine kantonalne organizacije lažno im predstavljajući da mogu dobiti potporu istih platformaša.

Zanimljivo je da pri tome ovi višegodišnji politički kameleoni, koji su svoj zanat ispekli u marksističkim učionicama zaboravljaju da za svoje pothvate koji njih osobno vode u ambis, te slabe hrvatski projekt, ne mogu osigurati ni minimum potpore da budu izabrani u određene fotelje.

No, to ih u njihovoj zaslijepljenošću pozicijama do sada nije odagnalo od nakane da čak ruše i projekte za koje su navodno bili od početka. Naime, lažna politička obećanja platforme i dalje izgledaju vrlo primamljivo onim kadrovima koji ništa u životu pošteno nisu zaradili niti se znaju uopće bilo čime baviti osim da se uhljebe na državne jasle iz kojih će crpiti i tek prividno jačati svoj politički položaj.

Većina tih foteljaša, uostalom kao i predstavnika stranaka koje su bile spremne ući u vlast radi osobnih interesa i teško izigrati vlastiti narod, objektivno nikada nisu imali potporu izvan političkog sustava u kojemu su se nalazili. Svi slični primjeri od ranije pokazali su da su otpadnici od ‘mainstream’ politike koja se zauzima za narodnu ravnopravnost vrlo brzo našli na historijskoj giljotini. Historijska je odgovornost birati između naroda ili vlasti.

 

Večernji.hr/Informer.ba