Crna hronika Udarno Vijesti

FOTO/ Banjaluka: Snijeg sa krova polupao automobil

Snijeg i led koji se danas obrušio sa krova stambene zgrade u Ulici Milana Tepića u centru Banjaluke, potpuno je uništio automobil Renault 19, dok na sreću niko nije povrijeđen.

Automobilu su totalno polupane prednja i zadnja šajba, krov i hauba, tako da je šteta ogromna. Na lice mjesta su odmah izašli pripadnici CJB Banjaluka, Komunalne policije, te ekipa Vatrogasne brigade Banjaluka, koja je nakon toga vršila čišćenje snijega i leda sa krovova obližnjih zgrada u ovoj ulici.

Očevici i zaposleni u radnji koja se nalazi neposredno pored mjesta gdje su se snijeg i led sa krova obrušili na automobil, kazali su da je snijeg pao nešto prije deset časova, te da je samo jedno auto stradalo.

“Bilo je više automobila parkiranih na tom mjestu, ali led i snijeg sa krova su pali samo na plavi Reno i bilo je zaista zastrašujuće koliko je ogromnih komada snijega i leda palo na taj automobil“, ispričao nam je očevidac događaja, koji je zaposlen u jednoj od obližnjih radnji.

Kazao nam je da tu radi, ali da svoj automobil ne parkira na tom mjestu jer je bilo vidljivo da led i snijeg, bukvalno vise sa krova.

Takođe, na prozoru radnje ispred koje se desio ovaj događaj, stajao je natpis koji upozorava na mogućnost obrušavanja ledenica i snijega sa krova.

Kako saznajemo iz CJB Banjaluka, ovaj događaj je prijavljen oko 9.40 časova, te da su pripadnici policije izašli na lice mjesta i obavili uviđaj, kao i da će više detalja o okolnostima pada biti poznato nakon ostalih istražnih radnji. Takođe, istražne radnje će pokazati i ko je dužan da nadoknadi štetu pričinjenu na vozilu.

Kako je kazao Milenko Šajić, portparol Administrativne službe grada Banjaluka, Odlukom o komunalnom redu su propisane obaveze građana u ovakvim uslovima.

“Jedna od odredbi je i da su građani obavezni da uklanjaju snijeg i led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada, ako predstavljaju opasnost za pješake ili vozila”, rekao je Šajić i naglasio da su poslednjih dana više puta javno upozoravali i apelovali na građane da se pridržavaju ove odredbe.

Inače, Ulica Milana Tepića bila je zatvorena za saobraćaj više od jednog časa, pa su vozila preusmjeravana na druge pravce.

Nezavisne/Informer.ba