BiH Udarno Vijesti

FOTO/ Borbe bikova na snijegu: Gosti svih vjera i nacionalnosti besplatno jedu i piju na račun braće Jurčević

Blizu hiljadu gledatelja bijele, odnosno zimske koride koja se jučer održala na Raškom polju kod Viteza iznenadili su se kada su doznali da mogu jesti, piti, veseliti se do mile volje, – sve besplatno jer ih časte braća Jurčević, Dragan, Zdravko i Stipan

Posjetitelji koride besplatno su jeli, pili i zabavljali se. Za ovu već drugu po redu zimsku koridu prijavila su se 32 vlasnika bikova

Trojica braće vlasnici su poznatog preduzeća Jurčević koje se bavi mesom i mesnim prerađevinama a zastupnici su i poznatih proizvođača piva. U Vitez su stigli ljubitelji korida iz Hrvatske, Hercegovine te gotovo svih dijelova BiH.

” Za ovu već drugu po redu zimsku koridu koja je jedinstvena u svijetu jer se održava na snijegu prijavila su se 32 vlasnika bikova koji će odmjeriti svoje snage u ovoj areni na Raškom Polju. Mogu s ponosom reći da su ovdje zaljubljenici ove tradicije iz gotovo svih dijelova BiH i svih vjera i nacionalnosti. Posebno je zanimljivo napomenuti da je ovdje riječ o revijalnoj koridi. Dakle bikovi se bore ali nemaju nikakvu nagradu za pobjedu”– rekao nam je Igor Plavčić koji vodi sve administrativne poslove oko organizacije koride.

Dragan Jurčević jedan od trojice braće koji su organizirali neviđenu feštu za sve ljubitelje koride dodaje:-Zašto se ne veseliti i radovati u vrijeme blagdana. Mnogima je ovo i prilika da se sretnu čestitaju Božić ili nastupajuću Novu godinu. Naredne godine planiramo ovdje na Raškom polju izgraditi pravu arenu za koride s tribinama. Bit će sigurno jedinstvena u BiH.

Bog nam je dao dovoljno da možemo podijeliti i drugima – dodaje Dragan. Uz vatru konobari u odijelima Djeda mraza su nudili kuhano crno vino, čajeve, rakiju, pivo, pečenje, ćevape. Stigli su i poznati trubači iz Vranja.

 

Večernji/Informer.ba