BiH Vijesti

FOTO/ Grawe osiguranje doniralo građevinski materijal za izgradnju Osnovne škole Pištaline

Osiguravajuća kuća Grawe osiguranje d.d. Sarajevo donirala je građevinski materijal za nastavak izgradnje Osnovne škole Pištaline, općina Bosanska Krupa i na taj način se priključila akciji  „Cigla po cigla, škola“ koju su pokrenuli mještani Pištalina.

Ovim Grawe osiguranje započinje tradicionalnu veliku donatorsku akciju koja će biti realizirana u nekoliko gradova  Bosne i Hercegovine.

Osnovna škola Pištaline je izgrađena davne 1928. godine, a danas je to trošna zgrada, neuslovna za odvijanje nastave. Školu pohađa 250 učenika u devet razreda. Krov prokišnjava, podovi propadaju, nema dovoljno vode i učenicima je na raspolaganju vanjski toalet koji nije primjeren za korištenje.

Na inicijativu mještana započeta je gradnja nove zgrade škole prije pet godina i do sada je realizirana I. faza (zemljani radovi). Pokretanjem akcije „Cigla po cigla, škola“ nastavljeno je prikupljanje građevinskog materijala za izgradnju nove zgrade škole.

„Svako dijete zaslužuje da ide u školu koja zadovoljava normalne uslove za odvijanje nastave. Grawe osiguranje, stavljajući dobrobit djece na prvo mjesto, je odlučilo uručiti donaciju građevinskog materijala kako bi što prije djeca dobila normalne prostorije za pohađanje nastave. Drago nam je da je pomoć usmjerena tamo gdje je stvarno potrebna“, kazao je direktor prodaje Grawe osiguranja d.d. Sarajevo Fikret Hodžić.

Grawe osiguranje će realizirati donacije u još četiri grada u BiH.

 

Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • svavaka cast osiguranju na pomoci a sad zauzvrat svi iz pistalina trebaju da se osiguravaju kod njih znak zahvalnosti