Crna hronika Izdvojeno Vijesti

FOTO/ Ko je ubijeni Amerikanac na Baščaršiji: Razočarani kompozitor koji je nekad pisao za Lady Gagu…

Pedesetpetogodišnji američki državljanin danas je pronađen mrtav u dvorištu kuće u sarajevskoj Ulici Kračule 12 na Baščaršiji. Policija je obaviještena iza 14 sati, a kada je patrola došla na mjesto događaja, zatekla je beživotno tijelo američkog turiste sa nožem zabodenim u grudi.

Prema riječima Irfana Nefića, portparola MUP-a Kantona Sarajevo, radi se o čovjeku rođenom u Vašingtonu (SAD), te da policija još nije načisto s tim da li je Amerikanac ubijen ili je izvršio samoubistvo…

Jučer su mnogobrojni znatiželjnici pratili kako radnici Pokopa odvoze tijelo Amerikanca. Među njima je bio i Ibrahim Derbasani, koji se nemalo iznenadio kada je shvatio da iznose tijelo njegovog poznanika.

“Radi se o izvjesnom Klarku, koji je kao turista došao u Bosnu prije tri mjeseca. Bio je povučen čovjek, i nije se družio sa mnogo ljudi. Izbjegavao je čak i da se rukuje. U Americi je radio kao kompozitor, rekao mi je da je pisao za Lady Gagu i još neke grupe. Ispričao mi je da je sj…, da mu je život težak te da više nije sa ženom, kao i to da se razočarao u život. Iznajmio je rent-a-car auto i vodio sam ga u Visoko da vidi piramide”, ispričao nam je Derbasani, tvrdeći da smatra da je Amerikanca vjerovatno neko ubio.

Dodaje da je Klark isprva odsjeo u hotelu Yildiz, ali da mu je on predložio da nađe privatni smještaj, gdje će plaćati daleko manje.

“Bio sam donedavno menadžer u tom hotelu. Kada mi je rekao da namjerava duže da ostane u Sarajevu, našao sam mu privatni stan koji je platio unaprijed, dao je 900 maraka”, dodao je Derbasan.

Kako saznajemo, Amerikanac je trebao da se vrati kući 8. februara. Iako se u policiji špekuliše da je izvršio samoubistvo, za sada se ne odbacuju mogućnost ni da ga je neko ubio. Obdukcija, koju će danas obaviti patolog Hamza Žujo, trebala bi otkriti više o načinu i uzroku smrti američkog turiste.

 

Oslobođenje/Informer.ba