BiH Foto Izdvojeno Udarno Vijesti

FOTO: Komšić i Moon svečano otvorili prvi McDonald’s

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić večeras je na VIP prijemu u sarajevskom McDonald’s restoranu, čije je zvanično otvaranje previđeno za sutra ujutro, ocijenio da imati McDonald’s u državi znači imati brand koji poziva i ostale investitore.

Na prijemu, kojemu je prisustvovalo oko 300 zvanica, Komišić je, također, kazao da imponuje podatak da će u ovome restoranu raditi veliki broj mladih ljudi, kao i da će kompanija Gliese 581g DL McDonald’s, koja je nosilac razvojne licence za Federaciju BiH, uskoro otvoriti još nekoliko restorana i angažirati neke domaće proizvođače.

Prisutnima se obratio i američki ambasador u BiH Patrick Moon koji je istaknuo da je McDonald’s mnogo više od restorana i da je, ustvari, znak ostatku svijeta da je BiH otvorena za biznis.

” Priča o McDonald’s-u je istinska priča o poduzetništvu i smatram da će inspirisati i poduzetnike u BiH”, kazao je, između ostalog, Moon.

Zvanično, vrata McDonald’s-a, koji se nalazi u Titovoj ulici u Sarajevu, u srijedu će otvariti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i on će biti i prvi kupac.

U objekt McDonald’s-a u Sarajevu, koji se  prostire  na 400 kvadratnih metara, uloženo je 2,5 miliona konvertibilnih maraka, a u njemu je posao našlo 100 osoba.

 

Fena/Informer.ba