Foto Izdvojeno Svijet Udarno Vijesti

FOTO/ Ljekari otkrili da je jednomjesečna beba ”trudna”

Neimenovana žena dovela je jednomjesečnu kćerku u bolnicu u Rijadu, jer je beba od rođenja stalno povraćala i imala problema sa stolicom, dok joj je stomak neprestano rastao.

Međutim, rezultati testova koje su ljekari uradili šokirali su i majku i same stručnjake, jer su u bebinom otečenom stomaku pronašli – fetus.

”Odmah po dolasku u bolnicu primetili smo da je bebin stomak neobično veliki. Testovi su pokazali da je u njoj mrtvi fetus. Odmah smo je pripremili za operaciju. Poslije tri sata iz njene trbušne duplje odstranili smo fetus veličine 12 centimetara, koji je težio 460 grama” rekao je ljekar Saleh al Nasar za ‘Emirates247’.

Sličan slučaj zabilježen je prije tri godine baš u Saudijskoj Arabiji, kada je otkriveno da jednogodišnja djevojčica u stomaku nosi fetus. Otkriveno je da je njena majka začela blizance, ali se jedan fetus obmotao oko drugog i postao ‘parazitski’, pa je nastavio da se razvija u stomaku drugog blizanca.

Ovakav ekstreman slučaj dogodio se u Indiji, gdje je Sandžu Bagat sa 36 godina otišao na operaciju, jer mu je stomak bio toliko veliki da su ljekari mislili da ima tumor.

Tokom operacije, hirurg mu je iz utrobe izvadio udove, kosu i genitalije brata blizanca.

 

Informer.ba